Uncategorized

Personlig merkevarebygging

Denne uken har vi gått i gang med del 3 i semesteret vårt i digital markedsføring. Høyskolen Kristiania tenker kreativt i corona tidene og forelesningene foregår nå via Zoom. Karl Philip skal i løpet av denne bolken ta oss igjennom e-varehandel. Vi har fått tildelt eksamensoppgaven som blant annet består av å lage en fult operativ nettbutikk. Dette er en del av semesteret jeg virkelig har sett fem til, Nå kan kreativiteten skinne.

Første Forelesning

Under første forelesning fikk vi en innføring i hva vi skulle gjennom under denne delen av kurset. Vi fikk også 3 gjesteforelesere som er tidligere studenter i dette faget. alle tre fortalte sine historier og erfaringer fra kurset. Noe som var ekstremt inspirerende.

Ola og Marius fortalte om suksess historien rundt sin nettbutikk Brisen. som ble en nettbutikk der kundene kunne kjøpe klær med brisen logo på som ble direkte sendt hjem på døren. Ola og Marius fortalte oss hvordan de gikk frem, hvilken leverandør de brukte, betalingsmåte og analyse av reklame trafikken på nettbutikken.

Videre fortalte Julie om Personlig Merkevarebygging der LinkedIn var i hovedfokus. Hun snakket om temaet på en god og ryddig måte, hun fortalte oss at en god LinkedIn profil bidro til gode fremtidige jobb muligheter. En god profil var som en digital Cv.

Personlig merkevarebygging

Personlig merkevarebygging handler på mange måter om å selge seg selv til jobb markedet. Profilen på nett har i dag ekstremt mye å si for om vi kaprer drømme jobben i fremtiden. En god profil på nett vil gi et godt inntrykk til arbeidsgiverne og vil gi et profesjonelt innrykk av deg som menneske.

Julie forteller at – For å bli attraktiv på nett så må skille seg ut i mengden. man er nødt til å gå ut av komfort sonen. Derfor er det lurt å lage en video på YouTube der man snakker om relevant kunnskap i faget eller en video om student hverdagen sin. Det som er viktig er å være kreativ. Da blir man sett. Når man i fremtiden sitter i en intervju setting har man en fordel , da vil arbeidsgiveren allerede har mye informasjon om deg som er hentet fra plattformer som LinkedIn og andre sosiale nettverk.

Ved å ha en LinkedIn profil vil du allerede ha et stort konkurranse fortrinn sier Julie. Stort sett alle arbeidsgivere bruker LinkedIn for å kjekke opp informasjon om den aktuelle kandidaten før et intervju. Men Google er også en stor faktor på om man blir tatt inn på intervju eller ikke. For hvilke digitale fotavtrykk har jeg lagt igjen på nett? jeg spør meg selv. Hva kommer opp når jeg googler på mitt navn?

Som dere ser ovenfor får man opp ekstremt mye ulike søk. På mitt navn får man 11 300 søk, noe som er helt uvirkelig. Store deler er Sosiale nettverk som Facebook, Instagram og LinkedIn. Men også gamle blogger, YouTube kanaler og lignende som jeg helst ikke vil at en fremtidig arbeidsgiver skal se kommer også opp. Det er derfor viktig å tenke seg litt om når det kommer til hva man legger ut på nette. Det er tilgjengelig for alle, og det kan stoppe deg fra å få drømme jobben i fremtiden.

Hvorfor Personlig merkevarebygging?

Personlig merkevarebygging handler om å markedsføre seg utad. Om man er snart så starter man med dette tidlig. tenk nøye over hva som ligger ute på nett om deg selv, men ikke vær redd for å trå feil. Det skaper bare gode erfaringer til fremtiden. Det er lurt å være aktiv og frempå på plattformene der mulighetene ligger. Som blant annet LinkedIn, Instagram, YouTube, blogg og Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *